1.1 - A szakdolgozat témájának kiválasztása

Szakdolgozat a tanszék oktatói által megadott témakörökből, az oktatóval történt előzetes egyeztetés alapján készíthető. A téma változtatásához a már felkért és az újonnan választani kívánt témavezető tanárok, illetve tanszék engedélye egyaránt szükséges.

A hallgató köteles a 5. félév közepéig a témabibliográfiát és a dolgozat vázlatát, a 5. félév végéig pedig a dolgozat első fejezetét a témavezető oktatónak bemutatni.

A szakdolgozat írója a témavezető tanárral folyamatosan, heti rendszerességgel kell konzultáljon. A témavezető tanár a szakdolgozat bírálását megtagadhatja akkor, ha a hallgató a rendszeres, hetenkénti konzultációt elmulasztja.

A szakdolgozatot a hallgatónak elbírálás előtt - a kisebb hibák és hiányosságok kijavítására, illetve pótlására - egy alkalommal, rövid határidő (maximum 7 nap) - kitűzésével vissza lehet adni.

A szakdolgozat a tanszék gondozásába kerül, egyik példányát a tanszék könyvtára archiválja, a másik pedig a DE BTK gondozásába kerül és válik hozzáférhetővé a szakma számára.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián fődíjat vagy első díjat nyert dolgozatot - amennyiben annak témája megfelel a tantervben előírt követelményeknek - a tanszékvezető jeles minősítéssel szakdolgozatként elfogadhatja.

 

Frissítés dátuma: 2018.05.24.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.