3.2 Idézés

Idézés lehet tartalmi, vagy szó szerinti idézés.

Tartalmi idézés esetén egy szerző gondolatát, gondolatmenetét vesszük át a dolgozatba - ebben az esetben nem kell idézőjelet alkalmazni. Azt a forrást azonban, ahonnan a gondolat, érvelés, illetve gondolatmenet származik, minden esetben pontosan meg kell jelölni.

Szó szerinti idézés esetén a szerző gondolatát pontosan, az eredeti szöveghez hűen kell átvenni; ekkor idézőjelet kell alkalmazni, s a forrást pontosan meg kell jelölni.

Minden idézet szerzőjét és nyomtatott vagy kéziratos forrását, valamint a hivatkozásokat világosan meg kell jelölni oly módon, hogy a lap alján folyamatosan sorszámozott lábjegyzetben, vagy a dolgozat végén ugyanilyen formában végjegyzetben kell utalni a szerzőre.

Frissítés dátuma: 2018.05.24.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.