Hírek

Harmadik alkalommal tartott közös szakmai napot a ProSuli program keretében a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar és a Yettel a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az eseményen a pedagógusok bemutató órákon, a diákok pedig versenyen vehettek részt.

A gályarab-szabadítás emléknapján közös megemlékezést és koszorúzást tartott hétfőn a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) és a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Néderlandisztika Tanszéke a Gályarabok emlékoszlopánál. Az ünnepi eseményen Pusztai Gábor tanszékvezető méltatta a szabadító Michiel de Ruyter holland admirális életútját.

Szakmai konferencián vitatták meg a digitális pedagógia legújabb eredményeit és kihívásait pénteken a Debreceni Egyetemen (DE). A neveléstudományi, pszichológiai, gyógypedagógiai és óvodapedagógiai területen dolgozó szakembereknek rendezett tanácskozás egyik témája a mesterséges intelligencia oktatásban történő alkalmazása volt.

Eskütételüket követően 83 hallgató vehette át oklevelét pénteken a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) téli diplomaosztó ünnepségén.

Több új szakkal bővült az idei általános felvételi eljárásban elérhető képzések listája a Debreceni Egyetemen. A felvételi tájékoztató legfrissebb kiegészítésében eddig még meg nem hirdetett mesterszakokat kínál az intézmény, valamint egy újabb alapképzés is elérhetővé vált a felvi.hu-n, így a DE 2024 szeptemberétől összesen tizenhárom új szakkal várja a jelentkezőket.

Gazdag képzési kínálattal, új mesterszakokkal, nyelvtanulási és kulturális lehetőségekkel, tehetséggondozási programmal és a tanulmányok magasabb szintű folytatásával – mesterszakokkal és doktori iskolákkal – várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kara (BTK).

A Montrealban élő magyarság múltjának kutatása is része annak a megállapodásnak, amelyet decemberben kötött Magyarország Montreali Főkonzulátusa és a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara.

A Debreceni Egyetem (DE) és város között kialakult szoros együttműködés érdekében végzett tevékenységének elismeréseként Hajdúnánás Városáért Kitüntető Díjat vehetett át a település városnapi ünnepségén Forisek Péter, a DE Tanárképzési Központ főigazgatója.

Idén is sikerrel szerepeltek a Nemzeti Tehetség Program pályázatain a Debreceni Egyetem tudományos műhelyei, karai és szakkollégiumai, amelyek összesen csaknem 57 millió forintot nyertek az intézmény hallgatóinak tehetséggondozására.

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium csapata nyerte a DEbate angol nyelvű országos vitaversenyt, amelyet idén is az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és az Amerikai Kuckó közreműködésével szervezett meg a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete.